Högkostnadskydd: I Sverige har vi ett högkostnadsskydd för dig som har höga tandvårdskostnader. Det betyder att du som patient betalar delar av din tandvård själv och resterande del betalas av försäkringskassan. Kostnader upp till 3000 kronor av referenspriset (en summa som staten bestämmer varje år) får du som patient betala själv.

  • För kostnader 3001-15000 får du som patient 50% rabatt av referenspriset
  • För kostnader 15001- får du så, patient 85% rabatt av referenspriset.

Allmänt tandvårdsbidrag

Alla som är bosatta i Sverige har rätt till allmänt tandvårdsbidrag från de år de fyller 23. Bidraget betalas ut till tandläkaren eller tandhygienisten men bidraget tillhör patienten. Man behöver inte fylla i någon blankett utan finns ett bidrag tillgängligt dras beloppet av vid besöket. Det belopp du har rätt till kommer in 1 juli varje år. Du kan spara det i två år innan det förfaller.

Från 1 juli 2018 gäller dessa summor:

Från det år du fyller 23 till och med året du fyller 29 är bidraget 600kr

Från det år du fyller 30 till och med året du fyller 64 är bidraget 300kr

Från det år du fyller 65 är bidraget 600kr

Särskilt tandvårdbidrag

Nu kan du få upp till 1200 kr/per år i särskilt tandvårdsbidrag om du har vissa kroniska sjukdomar. På Försäkringskassans webbplats kan du läsa mer om detta. Du kan också ringa oss så berättar vi mer.

Tandvård till sjukvårdstaxa:

Vi är anslutna till region Norrbotten och hos oss kan man få viss tandvård inom kategorierna N-tandvård, S-tandvård F-tandvård till sjukvårdstaxa. Du behöver ett tandvårdintyg som du kan få av din biståndshandläggare, sjuksköterska, LSS-handläggare eller annan person som kan utfärda tandvårdsintyg. Detta intyg behöver du ha med till besöket hos oss och även eventuellt frikort.

Betalning:  Hos oss kan du betala med swish, kort eller faktura. Det går bra att delbetala via vår finansieringspartner paysmart. Är de fråga om din faktura hos paysmart så kan du nå deras kundtjänst här.

Du som patient måste avboka din tid senast 14 dagen före ditt besök. Detta gör du via vår mail: info@tandhusetkronan.se eller via telefon. Uteblivande kostar 500kr och faktureringavgift tillkommer.

Vår prislista

Prislista 2023